top of page

 

integra

 

Integra (ontwikkeld door dr. Roy Martina) is een methode die gebruik maakt van de technieken uit de toegepaste kinesiologie, met gebruik van verschillende natuurlijke middelen. Op deze manier kan vastgesteld worden of de aard van het probleem, bijvoorbeeld emotioneel, cellulair, toxisch, structureel of metabolisch is. Aan de hand hiervan kan een bepaald natuurlijk middel* geadviseerd worden ter ondersteuning.

 

 

 

quantum energie healing

 

Deze combinatie van Quantum Touch en Healing kan ik inzetten ter ondersteuning tijdens een consult. Deze methode kan een doorbraak zijn als het gaat om pijnverlichting of het openen van energiekanalen. Door middel van ademhalingstechnieken van de therapeut, in combinatie met het openstellen van energiekanalen, worden bij de cliënt ook kanalen weer geopend en is het lichaam opnieuw in staat te herstellen of heeft de cliënt weer 'toegang' tot zichzelf. Chakra's kunnen op deze manier weer geopend worden en energie kan weer stromen. Ook kan het een manier zijn voor de therapeut om in kaart te brengen waar problemen ontstaan of samen komen.

 

Op verzoek kan dit ook een op zich staande behandeling zijn, waarbij ik opmerk dat wanneer de oorzaak van een klacht niet aangepakt wordt, ook dit alleen een symptoombehandeling is en ik een voorstander ben van het opsporen van de bron van het probleem en deze weg te nemen.

 

 

 

bachbloesem remedies

 

Deze remedies werken direct op de geest en brengen harmonie en evenwicht tot stand in de gemoedstoestand. Hierdoor zijn deze remedies één van de meest verfijnde vormen van natuurlijke geneeswijzen. Het zijn remedies bereid uit de bloesems van wilde planten, bomen en struiken.

 

Ze worden niet voorgeschreven voor lichamelijke klachten, maar doordat karakter en geest geharmoniseerd worden, doen ze deze klachten wel verdwijnen. Een combinatie van remedies wordt dan ook op de persoon samengesteld en niet op de klacht.

 

Deze vorm van natuurgeneeswijze (bachbloesem-therapie bestaand uit 38 remedies) werd ontdekt door dr Edward Bach (1886-1936), Engelse arts en homeopaat. Zijn filosofie was dat ziekte geheel het gevolg van een conflict tussen ons spirituele en sterfelijke zelf is.

 

Deze remedies worden door mij ingezet als een op zich staande therapie, of ter ondersteuning bij NEI of integra.

 

 

 

voedingslijst.

 

Op aanvraag stel ik een persoonlijke voedingslijst samen, met daarin aangegeven welke voedingsstoffen heilzaam, neutraal of schadelijk voor jou zijn.

 

Wat voor de één gezond is, kan voor de ander als gif voor het lichaam werken en andersom. Deze voedingslijst is niet alleen een goede houvast om je juiste lichaamsgewicht te bereiken (voor zowel afvallen als aankomen) maar bovenal een leidraad voor je spijsverteringsproces en je fysieke welzijn.

 

Naast de voedingslijst, geef ik advies en richtlijnen voor wat voor jou een goede en evenwichtige basis is, wat betreft je eetgewoontes.

 

NB: Overgewicht en ondergewicht kunnen allerlei achterliggende oorzaken hebben buiten voeding en lichaamsbeweging. Voeding is heel belangrijk omdat we dagelijks ons lichaam onderhouden met voeding. Gewichtsproblematiek, eetstoornissen en een verstoord zelfbeeld hebben altijd te maken met onderliggende emoties, trauma’s of blokkades en staan los van voeding. Een voor jou goed voedingspatroon is onderdeel van je levensstijl, geen op zich staande oplossing voor een onderliggend probleem.

 

 

 

*middelen

 

Zelden zet ik een middel in/adviseer ik het innemen van een (natuurlijk) middel. Ik werk vanuit de overtuiging dat het lichaam zelf in staat is te herstellen en bovendien werk ik op de diepe emotionele laag die de oorzaak van bijvoorbeeld een tekort omvat. Echter in enkele gevallen kan het voorkomen dat het lichaam er baat bij heeft ondersteund te worden, om bijvoorbeeld toxines uit het lichaam te werken, of minder belast wordt op de weg naar herstel, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een middel. In dat geval adviseer ik dan om een middel in te nemen of bij je te dragen.

 

Wanneer ik het vermoeden heb dat het lichaam schade heeft dat via reguliere geneeskunde opgelost dient te worden of er sprake is van een verontrustende situatie, verwijs ik altijd door naar de huisarts of een specialist. Los daarvan richt ik me ook in dat geval op de oorzaak en behandel daar op. 

meer methoden
bottom of page