top of page

mijn visie

Waarom krijgen mensen klachten, ziektes of depressies? En waarom krijgt de één het wel en de ander het niet? Als lichaam en geest in één pakketje samen zitten, is er dan een verband tussen je fysieke gesteldheid en je emoties?

 

Inmiddels weet ik dat het antwoord op die laatste vraag ‘ja’ is.

 

Ieder mens beschikt van nature over een zelfherstellend vermogen. Daarom geneest een wondje als we ons snijden en gaat een blauwe plek weer als vanzelf weg. Als er iets gebeurt waardoor dat natuurlijke proces geblokkeerd wordt, lost het lichaam deze problemen niet meer vanzelf op en krijgen we klachten, ziektes of andere problemen.

 

Ons lichaam laat ons feiloos zien hoe het met ons gaat. Helaas zijn we in onze westerse beschaving vooral geoefend om van alles met ons hoofd op te lossen en zijn we verleerd hoe we onze lichaamssignalen kunnen 'lezen'. Daar waar we met ons bewustzijn niet bij de oorzaak en dus de oplossing van onze klachten kunnen komen, heeft ons onderbewuste een 'database' met informatie en herinneringen die ons toegang verschaft tot de onderliggende oorzaak van datgene waar we tegenaan lopen, fysiek of mentaal. Door deze informatie naar boven te halen en te deblokkeren, kun je herstellen en kunnen ook groei en ontwikkeling weer plaatsvinden.

 

In mijn praktijk behandel ik mensen met uiteenlopende klachten. Voorbeelden hiervan zijn: burn-out, pijnklachten, fysieke beperkingen, overgangsklachten, allergieën, concentratie klachten, blessures, trauma’s, gedragsproblemen, angsten, fobieën, eetproblemen, stoppen met roken, nagelbijten, relatieproblemen, stress, eczeem.

Mijn aanpak is een combinatie van coaching en verschillende behandelmethoden, waarbij er altijd sprake is van een persoonlijke benadering op maat.

 

Zonder oordeel kijk ik naar de klacht(en), zoek ik de oorzaak op en stel vast wat de beste behandelmethode is naar herstel, zodat de cliënt in staat is van binnenuit te helen. Dit kan vaak in 1 tot 5 behandelingen op een milde, niet belastende manier.

 

Daarnaast kijk ik naar iemands leefwijze, voeding, werk en kijk op het leven en geef ik advies om deze aspecten te harmoniëren met elkaar. Hoewel het wegnemen van oorzaken een belangrijke doelstelling is, ligt de focus op de mogelijkheden en niet op de beperkingen.

 

Naast de prachtige methoden die ik inzet om doelgericht en snel blokkades bij de bron aan te pakken, speelt mijn intuitie en sensitiviteit een grote rol bij de sessies. Een doelstelling van mij is dan ook zeker dat iedereen die bij mij komt, zelf zijn of haar intuitie omarmt en toelaat, zodat verandering mag en kan plaatsvinden. Onze wereld en levens zijn continu in beweging en door dat te aanvaarden zijn wij in staat te herstellen, te blijven groeien en te ontwikkelen op alle fronten. Ik zie het als mijn taak mensen daarin te begeleiden.

 

 

Graag tot ziens in mijn praktijk!

 

'Harmonie gaat over verhoudingen. Er is sprake van puur harmonie als alles één is'. 

 

Marieke Nijsse. 

bottom of page